MOTTÓ:

"OLVASSA, AMIT ÍRTAM, AZ OLVASÁS ÖRÖMÉÉRT! BÁRMI EGYEBET TALÁL BENNE,
ARRÓL ÁRULKODIK, AMIT MAGÁVAL HOZOTT AZ OLVASÁSHOZ."
(ERNEST HEMINGWAY, IRODALMI NOBEL-DÍJAS AMERIKAI ÍRÓ)

"VONZ AZ ÍRÁS, A REJTÉLYESSÉGE, AZ, AHOGY A SZAVAK EGY OLDALON ÖSSZEKAPCSOLÓDNAK, HOGY KÉPET ALKOSSANAK, KIFEJEZZÉK A LÉNYEGET, VAGY CSAK OTT LEGYENEK ÉS MUZSIKÁLJANAK."
(NORA ROBERTS AMERIKAI ÍRÓNŐ)

2011. november 1., kedd

Tanmese az öt labdáról




„Képzeld el, hogy az élet egy játék, amiben öt labdával zsonglőrködsz. A labdák neve: munka, család, egészség, barátok és tisztesség. Mindegyiket a levegőben tartod. Ám egy nap megérted, hogy a munka gumilabda. Ha leejted, felugrik. A többi – a család, az egészség, a barátok és a tisztesség – üvegből van. Ha az egyik lepottyan, megmásíthatatlanul megkarcolódik, megreped vagy akár ezernyi darabra is törhet. Csak akkor kezdheted megteremteni az egyensúlyt az életedben, ha valóban megértetted az öt labda leckéjét.”

(James Patterson: Suzanne naplója Nicholasnak)

2 megjegyzés:

b.m.grapes írta...

Ez nagyon jó volt.
Tanulsága is van: hagyni kell a munkalabdát a fenébe, úgyis visszapattan, a többire kell koncentrálni :)

Katarina írta...

Ez is lehet egyfajta tanulság, és igazad is van. Én viszont nagyon szeretném, ha a munkalabdám is hasonlóan értékes lenne, mint a többi, és azzal segítene az egyensúly megteremtésében, hogy lehetővé teszi számomra az egzisztenciális biztonságot - ezzel sok stressztől megóvna -, és kihívást hoz az életembe - jó értelemben vett kihívást.