MOTTÓ:

"OLVASSA, AMIT ÍRTAM, AZ OLVASÁS ÖRÖMÉÉRT! BÁRMI EGYEBET TALÁL BENNE,
ARRÓL ÁRULKODIK, AMIT MAGÁVAL HOZOTT AZ OLVASÁSHOZ."
(ERNEST HEMINGWAY, IRODALMI NOBEL-DÍJAS AMERIKAI ÍRÓ)

"VONZ AZ ÍRÁS, A REJTÉLYESSÉGE, AZ, AHOGY A SZAVAK EGY OLDALON ÖSSZEKAPCSOLÓDNAK, HOGY KÉPET ALKOSSANAK, KIFEJEZZÉK A LÉNYEGET, VAGY CSAK OTT LEGYENEK ÉS MUZSIKÁLJANAK."
(NORA ROBERTS AMERIKAI ÍRÓNŐ)

2010. július 22., csütörtök

Mmmm... - mininovella

Ajánlás:
Valerinnek, mert „nyár van és semmi baj”J

* * * * *

Már korán reggel nagyon meleg volt, amikor munkába indult. Folyt a hátán a víz, ami nagyon zavarta. A nap ezután sem lett kellemesebb, vagy könnyebb: jöttek a telefonok, az ügyfelek egymás után, szusszanásnyi ideje sem volt, gondolatai az esti, nagy találkozás körül forogtak. Végre … elmúlt öt óra … elindulhat haza. – Egy kávét? – kérdezte kedvenc kollégája. – Kösz, ma nem, sietek! – kiáltott futtában, és csak egy cél lebegett a szeme előtt.
Végre hazaért. Gyors, langyos zuhany … Istenem, milyen jó … a ventilátor maximumra állítva, ahogyan a kedvenc dala is hangosan szólalt meg. Még néhány perc, és … mmmmm … ez igen, erre várt egész nap … érzéki élmény … felkavaró … a szemét behunyva nem gondolkodott, csak élvezte az érzést, ahogyan a hűs finomság betöltötte a száját … az ízlelőbimbóit … lecsúszott a torkán … joghurt, gyümölcs és csokoládé kavalkádja … az ízek szinte felrobbantak a szájában … abban a néhány percben ez volt az öröm és a boldogság!

3 megjegyzés:

Valerin Lanz írta...

Nagyon szépen köszönöm, ez sokkal jobban tetszett, de joghurt?? Miért nem jégkrém??:)

Katarina írta...

Valerin, joghurtos erdei gyümölcs-jégkrém csokiöntettel (Carte d'Or):-DDD

Valerin Lanz írta...

Az nagyon fincsi!:)